Augustin Palokaj

Demarkacioni përdoret si arsyetim për izolim apo shantazh të qytetarëve 08 March 2017 08:09

Sikur përfaqësuesit e Qeverisë së Kosovës, duke e përfshirë edhe presidentin Thaçi, të kishin bërë po aq përpjekje për ta bindur Brukselin se ratifikimi në Kuvend i...

Evropa zgjohet nga gjumi dhe kthen Ballkanin si prioritet 01 March 2017 08:14

Pas neglizhencës së gjatë që i ka bërë rajonit të Ballkanit Perëndimor, BE-ja e ka kuptuar se situata atje mund të shpërthejë përsëri dhe të dëmtojë sigurinë...

Protesta “popullore” nuk mund të quhen ato që organizojnë partitë politike 22 February 2017 08:14

Në Rumani kundër qeverisë u ngritën të rinjtë. Nuk pati madje as këshill organizativ e as organizatorë. Ndërsa në Shqipëri protestat i organizojnë partitë politike me logjistikën...

Rastet e humbura për njohje ndërkombëtare të Kosovës 15 February 2017 08:23

Kur liderët e Serbisë në takime në Bruksel ankohen se “BE-ja po i mbështet shqiptarët e Kosovës dhe Pavarësinë”, si argument se nuk është e vërtetë një gjë e...

NATO-ja ka arritur sukses në Ballkan, por kjo nuk mjafton 08 February 2017 23:33

22 vjet pas përfundimit në luftës në Bosnjë-Hercegovinë dhe 17 vjet pas çlirimit të Kosovës nuk mund të kënaqemi vetëm me faktin se tash situata është më mirë sesa kur...

Për kë është dialogu? 01 February 2017 23:39

Kur është nisur dialogu para gati gjashtë vjetësh u tha se ai është për qytetarët dhe ka për qëllim përmirësimin e jetës së tyre të përditshme. Por përshtypja...

Kosova duhet ta krijojë ushtrinë e saj pa e pritur mbështetjen e NATO-s 25 January 2017 23:41

Nëse Kosova pret që të ketë edhe mbështetjen formale të NATO-s për të krijuar ushtrinë e saj, jo vetëm në emër por edhe në substancë, atëherë kjo nuk do të...