Augustin Palokaj

Partitë politike të Kosovës ende bredhin majtas-djathtas 09 May 2018 08:14

Deri në krijimin e Vetëvendosjes nuk kishte asnjë parti serioze politike të Kosovës që e konsideronte veten si parti e spektrit të majtë politik. Të gjitha pretendonin se i takonin qendrës së...

Toleranca e BE-së ndaj Serbisë po bëhet e patolerueshme 03 May 2018 09:04

Do të ishte për të gjithë mirë sikur Serbia të ishte ashtu siç e paramendojnë disa liderë të BE-së: paqedashëse, e gatshme për fqinjësi dhe pajtim, me vizion për zhvillim,...

Raporti i Progresit te merret seriozisht edhe nga vendet e Ballkanit, por edhe nga BE-ja 25 April 2018 08:08

Situata në Kosovë, siç e përshkruajnë në raportet e tyre Komisioni Evropian edhe Departamenti Amerikan i Shtetit, nuk është e tillë për shkak se kosovarët nuk dinë më mirë...

Në BE hyn Shqipëria e jo partitë e saj politike 18 April 2018 08:21

Problemi i drogës në Shqipëri nuk ka përfunduar me ardhjen e Edi Ramës dhe të PS-së në pushtet e as nuk ka filluar me largimin e Sali Berishës dhe të PD-së nga pushteti. Këtë e...

Samiti i Sofjes do t’u ofrojë vendeve të Ballkanit më pak se ai i Selanikut para 15 vjetësh 11 April 2018 08:39

Përderisa Deklarata e Samitit të Selanikut i referohej në disa raste “zgjerimit”, “anëtarësimit në BE”, “integrimit në BE”, në Deklaratën e Sofjes, nëse nuk...

Të gjithë e arrestuan Gjuriqin - askush nuk i arrestoi turqit! 04 April 2018 08:21

Prej së enjtes, 29 mars, Kosova nuk do të jetë më e njëjtë. Prej kësaj date, për shkak të arrestimit të 6 shtetasve turq, Kosova më nuk do të trajtohet si shtet ku ka siguri juridike....

BE-ja të mos e keqpërdorë korrupsionin e strukturave në Kosovë për t’i mbajtur ende qytetarët të izoluar 28 March 2018 08:26

Kosova është mësuar që “hapi i fundit” për të në cilindo proces të jetë pothuajse i pafund. Tash e sa vite dëgjojmë për “hapat e fundit” apo “kilometrin e...

Wikipedia nuk e zgjidh problemin e raporteve Kosovë-Serbi 21 March 2018 08:21

Njohja e Kosovës nga ana e Serbisë është e vetmja zgjidhje, e cila mundëson stabilitet afatgjatë në rajon, si dhe mundësi për mbrojtjen e serbëve dhe trashëgimisë kulturore e fetare serbe...

Si u bë ratifikimi i demarkacionit sikur referendum për anëtarësim në BE 14 March 2018 08:13

Në çfarë gjendjeje të mjerueshme janë Kosova dhe qytetarët e saj shihet edhe nga atmosfera e krijuar në pritje të ratifikimit të Marrëveshjes së demarkacionit të kufirit me Malin e Zi....

Për çfarë nuk duhet të jetë dialogu 07 March 2018 08:25

Deri më tash ata që kanë përfaqësuar Kosovën në dialog me Beogradin në Bruksel kanë pranuar që në të të diskutohet për çështjet për të cilat në fillim...

Shqipëria nuk e rrezikon integrimin evropian me ide për bashkim me Kosovën 28 February 2018 08:25

Ndoshta akrobacionet e shpeshta të liderëve politikë shqiptarë, në Kosovë dhe Shqipëri, për bashkim, president të përbashkët etj., duhet parë si vërejtje kundër ndarjes së...

Kosova të mos fokusohet vetëm në Bruksel, por të punojë më shumë me shtete anëtare 21 February 2018 08:14

Ka pasur brenda BE-së ndasi për tema edhe më të rëndësishme dhe më të vështira rreth së cilave në fund është arritur konsensus. Nëse shtetet si Gjermania, Franca, Italia, Holanda...

Si i tradhtoi BE-ja Ahtisaarin dhe Kosovën 14 February 2018 08:34

Deklaratat e pavarësisë për nga natyra e tyre janë unilaterale: Një entitet shpall pavarësinë e vet. Shpallja e Pavarësisë së Kosovës është më së paku unilaterale, sepse u...

Integrimi në BE kundër interesave të klasave politike në Ballkan 07 February 2018 08:14

Komisioni Evropian e sidomos shtetet serioze anëtare të BE-së mendojnë se në vendet e Ballkanit Perëndimor ka shenja të “kapjes së shtetit, përfshirë edhe lidhje me krimin e organizuar dhe...

Shqetësimi i politikanëve të Kosovës për ngrohjen globale 31 January 2018 09:07

Dikush mund të thotë se kosovarët më shumë shqetësohen kur nuk kanë rrymë sesa kur tejmase ndotet ajri që thithin. Ata nuk mund të zgjidhin mes këtyre dy të këqijave, sepse edhe e...

Edhe NATO-ja, edhe BE-ja mbajnë përgjegjësi për anarkinë në veri të Kosovës 24 January 2018 08:55

Veriu i Kosovës sot është ndoshta zona më anarkike, pa sundim ligji, në Evropë. Jo që pjesa tjetër e Kosovës mund të mburret shumë me sundimin e ligjit, por në veri gjendja është...

Rreziku për ndarjen e Kosovës rikthehet dhe duhet përsëritur nga Brukseli vijën e kuqe për këtë 17 January 2018 08:15

Rreziku për ndarjen e Kosovës është rikthyer jo vetëm për shkak të punës së vazhdueshme të Beogradit drejt këtij skenari dhe për shkak të papërgjegjësisë së...

Me rroga dhe kravata kundër korrupsionit 10 January 2018 08:13

Italia nuk është ndër shtetet më të pasura të BE-së, por është shteti me rrogat më të larta të politikanëve dhe shërbyesve shtetërorë. Kjo është bërë...

Rruga e Kosovës drejt BE-së - një ideal që vlen sa edhe qëllimi 03 January 2018 09:00

Kosova duhet të pranojë të respektojë disa rregulla, t’i kryejë disa punë që duhet kryer në rrugën drejt BE-së e jo të presë që të tjerët t’u përshtaten...

Gabimet që nuk zhbëhen e as nuk i shkrin bora 27 December 2017 07:54

Për të gjitha këto pasoja është dashur të ishte menduar më herët, sepse kushdo që të jetë në pushtet në Kosovë do ta ketë për detyrë që të zbatojë...