Bursat europiane në eufori pas fitores së Johnsonit

Bursat europiane në eufori pas fitores së Johnsonit

13 December 2019 14:01

Bruksel, 13 dhjetor - Tregjet e aksioneve europiane u hapën sot në rritje, të nxitura nga fitorja e konservatorëve në zgjedhjet britanike, që duhet t’i japë zgjidhje një herë e mirë çështjes së Brexit-it.

Gjatë hapjes së bursës në Paris, “CAC 40” u rrit me 1,44% në 5, një shifër e lartë e re për këtë vit, e imituar nga tregu i aksioneve të Frankfurtit me 1, 22 % dhe ai i Milanos me + 1,38%.

Edhe pse Bursa e Londrës u hap në rënie, e ngadalësuar nga një sterlinë e fortë, ajo filloi të rritet shpejt, duke marrë + 0,61% që në shkëmbimet e para/AFP.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme