Plani komunal i Kamenicës për efiçiencë preket nga reforma në arsim

Plani komunal i Kamenicës për efiçiencë preket nga reforma në arsim

Feim Azemi 18 October 2019 12:31

Komuna e Kamenicës ka planin komunal të veprimit për efiçiencën e energjisë 2019-2021, me të cilin synohet kursimi i energjisë dhe investimet në stokun e ndërtesave komunale. Qeverisja komunale brenda 1 viti paguan mbi 200 mijë euro për faturat e energjisë së shpenzuar.

Me planin për efiçiencë parashihet që të investohet në rinovimin e objekteve komunale, siç është izolimi i objekteve, ndërrimi i dritareve, çative etj. Në këtë plan të kursimit ishin përfshirë edhe 33 objekte shkollore. Mirëpo ky plan duhet të ndryshohet, ngase ishte hartuar para se të iniciohej reforma në arsim, shkruan sot Koha Ditore.

Me reformën në arsim, e cila është duke u zbatuar pjesërisht parashihet që Kamenica të funksionojë me vetëm 8 objekte shkollore. Me këto zhvillime të cilat kanë ndodhur atëherë, edhe Komuna detyrohet që të bëjë revidimin e planit për efiçiencë. Komunarët deklarojnë se do të bëjnë revidimin për shkak të ndryshimeve të cilat kanë ndodhur, dhe se nuk shohin ndonjë pengesë në këtë proces.

(Artikullin e plotë mund ta lexoni sot në “Koha Ditore”)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme