Edhe CNN raporton për rekordin Guinness të Saimir Stratit Foto: Koha

Edhe CNN raporton për rekordin Guinness të Saimir Stratit

23 March 2017 22:39

Nëse mendoni që kapëset e telit vetëm i mbajnë fletët e bashkuara, mendoni sërish – shkruan CNN në një postim në Instagram përmes së cilës tregon punën e fundit të artistit shqiptar Saimir Strati.

“Mozaiku më i madh në botë me kapëse teli – me më shumë se 1.5 milion kapëse, edhe zyrtarisht është rekordi Botëror në Guinness”, shkruan CNN, transmeton Koha.net.

Më tutje thuhet se mozaiku, një portret i Nënë Terezës, është i vendosur në Muzeun Kombëtar në Prishtinë. Artisti shqiptar, Saimir Strati thotë se është inspiruar nga kriza e refugjatëve kur krijoi Nënë Terezën me portretin e saj të buzëqeshur.

“E dija se doja të bëja diçka me tela, kur kam parë në lajme fluksin ditor të refugjatëve. Kam parë aq shumë kapëse teli që përdoreshin për fletëpalosje dhe letra në Samitin e G-20. Por, ato letra ende duhet të sjellin paqe dhe jetë më të mirë në këtë botë”, ka thënë ai.

CNN këtij lajmi ia ka bashkuar edhe tri foto të Stratit gjatë punës në Muzeun Kombëtar të Kosovës në Prishtinë.

 

If you think staples only hold papers together, think again. The largest staple mosaic in the world -- with more than 1.5 million staples -- has officially been crowned with the Guinness World Records title. The mosaic, a portrait of Mother Teresa, is housed in Kosovo's National Museum in Pristina. Albanian artist Saimir Strati said he was inspired by the refugee crisis when he created Mother Teresa's smiling face for the portrait. "I knew I wanted to do something with wire, after seeing the news about the influx of refugees daily," Strati said in an interview with state-run media. "I saw so many staples used for leaflets and papers at the G-20 summit. But those papers have yet to bring peace and a better life in this world," he said. (Photos by Saimir Strati, Guinness World Records)

A post shared by CNN (@cnn) on

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme