Shtrembërimi i historisë së Shasit

Shtrembërimi i historisë së Shasit

25 March 2017 15:49

“Sipas një interpretimi, qytetarët e qytetit Shas, të pasur dhe fetarë, pranë shtëpive të veta kanë ndërtuar tempujt (kishat) për t’i kryer më lehtë ritet fetare, por aty, gjithashtu, i kanë varrosur edhe udhëheqësit e kishës dhe pjesëtarët e aristokracisë", shkruan Gjekë Gjokaj në Shtojcën për Kulturë të Kohës Ditore.

Legjenda tjetër interesante për “Qytetin e 365 kishave” lidhet me princin Vladimir, personalitetin e parë të shquar të historisë malaziase, dhe me bashkëshorten e tij Kosarën. “...Një natë në vit, në vendin e qytetit të dikurshëm, mbahet takimi i shpirtrave të të gjithë sundimtarëve të mbretërisë së Duklës…”

Këto janë vetëm disa pjesë të shkëputura për Shasin nga një prospekt propagandistik qëllimkeq i organizatës joqeveritare “Green Home” nga Podgorica, që ka shkaktuar revoltë tek popullata vendëse dhe reagime të ashpra të shoqatave dhe të institucioneve kulturore në Komunën e Ulqinit. (Më gjerësisht mund të lexoni sot në Koha Ditore).

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme