Miu mëson t’i japë makinës elektrike

Miu mëson t’i japë makinës elektrike

24 October 2019 09:55

Minjtë kanë mësuar t’i japin makinës në laborator në SHBA, sipas disa shkencëtarëve.

Krijesat janë filmuar teksa hipin në një mjet special me rrota dhe i drejtojnë ato për të marrë ushqimin.

Kjo është një provë se aftësia e tyre, e jo vetëm, për të mësuar është në vlerësuar deri më tani.

Eksperimenti u zhvillua nga neuroshkencëtarja i Universitetit të Richmond, Kelly Lambert, e cila zbuloi se minjtë ishin shumë më të mirë si shoferë nga sa pritej.

Lambert i tha “New Scientist”: Se ata mësuan të vozitnin makinat në mënyra unike dhe u angazhuan në modele drejtimi për të arritur te shpërblimi.”

Makina e vogël e miut u krijua nga një enë bosh ushqimi, rrota, një dysheme alumini dhe një timon i bërë nga tre shufra bakri.

Shufrat e bakrit krijonin rryma të ndryshme elektriciteti, të cilat e lëviznin makinën në drejtime të ndryshme, e minjtë e stërvitur, dinin kë levë të lëviznin për të shkuar tek ushqimi i tyre./shqip

Komentet

Shto koment

Të ngjashme