Toka është plot me mistere, studiuesit zbulojnë specie mahnitëse

Toka është plot me mistere, studiuesit zbulojnë specie mahnitëse

12 December 2019 09:05

Studiuesit kanë zbuluar lloje të reja gjallesash. Ata thonë se gjatë eksplorimit të tyre në botë janë përballur me specie të panjohura pothuajse në të gjithë kontinentet.

“Ndonjëherë duket sikur nuk ka asgjë të re për të gjetur në planetin tonë të vogël. Por Toka është ende plot me mistere dhe surpriza”, shprehen shkencëtarët. Shkencëtarët gjejnë specie të reja bimore dhe shtazore gati çdo ditë dhe kjo vërteton se ka akoma aventura që duhen realizuar në qoshet e thella të botës.

Në vitin 2019 shumë studiues nga Akademia e Shkencave në Kaliforni shtuan 71 specie mahnitëse të reja siç ata e quajnë në “pemën e familjes”. Ndër këto specie të gjetura 17 janë peshq, 15 geckë, 8 bimë lulëzuese, 6 shulza deti, 5 arachnids, 4 ngjala, 3 milingona, 3 lëkurë, 2 patina, 2 grykë, 2 myshqe, 2 koral dhe 2 hardhucë. Ata u gjetën në 5 kontinente dhe 3 oqeane. Dhe ndërsa e duartrokasin faktin që ka më shumë lloje të “gecko” në tokë ata shprehen të shqetësuar për ekzistimin e më shumë specieve të “gungave”/abcnews.al.

Image

Cirrhilabrus Wakanda

 

Image

Cordylus Phonolithos

 

Image

Tomiyamichthys Emilyae

 

Image

Chromoplexaura Cordellbankensis

 

Image

Janolus Tricellarioides

 

Image

Nucras Aurantiaca

 

Image

Lola Konavoka

 

Image

Janolus Flavoannulata

Komentet

Shto koment

Të ngjashme