Vetëm në Prishtinë, për katër muaj u shqiptuan 15 mijë gjoba për parkime ilegale Foto: Driton Paçarada / KD

Vetëm në Prishtinë, për katër muaj u shqiptuan 15 mijë gjoba për parkime ilegale

15 October 2019 17:31

Vetëm në rajonin e Prishtinës për katër muaj janë shqiptuar më shumë se 15 mijë gjoba për parkime ilegale.

Zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Daut Hoxha, ka thënë se policia këtë aksion e ka në kuadër të planit për lirimin e trotuareve.

“Siç ju kemi njoftuar edhe më herët nga data 10 qershor 2019 kur ka filluar implementimi i planit për lirimin e trotuareve dhe deri në këtë fazë vetëm në rajonin e Prishtinës janë shqiptuar mbi 15260 gjoba trafiku për parkime ilegale. Masa të shumta ndëshkuese (gjoba dhe konfiskime), janë ndërmarrë si në drejtim të përballimit të fluksit të lëvizjes së mjeteve, ashtu edhe në përballimin e lëvizjes së këmbësorëve, në qytet ashtu edhe jashtë tij”, ka thënë ai për KP.

Ai ka thënë se plani do të ketë shtrirje në të gjithë hapësirën rrugore të kryeqytetit dhe toleranca për kundërvajtësit do të jetë zero.

“Të gjitha veturat që do të hasen të parkuara në mënyrë të parregullt dhe në vendet e ndaluara për parkim, do të kenë njoftimin zyrtar për paraqitje të obligueshme në stacion policor, ku palës do t’i shqiptohet gjobë për kundërvajtje. Duke ju rikujtuar se qëllimi ynë nuk është ndëshkimi, kërkojmë te të gjithë drejtuesit e automjeteve, që të zbatojnë me përpikëri normat dhe rregullat e Ligjit për Rregullat e Trafikut Rrugor”, ka shtuar Hoxha.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme