Valbona Mehmeti

Barazia e rrejshme 02 January 2020 08:02

Zgjedhjet e 6 tetorit sollën ndryshime solide në përqindjen e grave që fituan mandatin e deputetes, por pabesia e bashkëpartiakëve ndaj Vjosa Osmanit tregoi se sa e shtirur është tek ne barazia gjinore dhe...

Mësimi që populli ia dha politikës 01 December 2019 08:00

Reagimi i shpejtë dhe mobilizimi për çdo lëvdatë i popullit për të ndihmuar të goditurit nga tërmeti fatal la në hije klasën politike në Kosovë dhe në Shqipëri. Po ashtu,...

Ekranet e vrasësit të padukshëm 03 November 2019 08:01

Qytetarët nuk çuditen as me simbolikën e emotikonit e as me shifrat e larta të nivelit të ndotjes që i shohin në ekranet e vendosura në kryeqytet. “Shumë i ndotur”, është...

Shpërfillja e fuqisë së natyrës 06 October 2019 08:02

Dridhjet e tokës apo tërmetet vështirë shlyhen nga kujtesa. Në ato pak sekonda sa zgjasin njeriu përjeton emocione të fuqishme të frikës dhe panikut. Tek ndien kokën dhe trupin të humbin...

Muzeu që ruan sekretin e “Coca-Colas” 22 September 2019 09:30

Gruaja aziatike arrin ta mundë frikën dhe më në fund lëshohet nga helikopteri me parashutë. Gjyshja afrikane mbetet e stepur nga befasia që ia bëjnë nipërit e mbesat për...

Udha e mbarë deputetë mëditjesh! 11 August 2019 08:00

Është e vështirë të hiqet dorë nga privilegjet e luksi, por nëse u ka mbetur ndopak ndërgjegje, dhe për të mirën e vendit, shumica e deputetëve të kësaj legjislature do të...

Pasurimi nga (pa)drejtësia 07 July 2019 08:00

Konkursi i fundit për noterë dëshmoi që sikurse sektorët e tjerë publikë, edhe noteria është e kapur nga politika e nepotizmi. Dyshime për keqpërdorime të mëdha ka edhe për...

Vrasja e ftohtë 02 June 2019 08:00

Historia e fajdeve është e vjetër në Kosovë. Nuk i dihen saktësisht fillet, por dukuria e fajdeve – si veprimtari e dënuar me ligj – është e pranishme qëmoti në sistemin tonë...

Misionari që i mungon Kosovës 05 May 2019 08:20

“Revolucionet, jo kur është vështirë, por kur fillojnë reformat”, është fjalia që profesor Fehmi Agani e kishte shkruar me stilolaps, me ngjyrë të kaltër, në një copëz...

Mini-parlamentet 07 April 2019 08:38

Secila parti politike që ka ardhur në pushtet, ka vendosur një gur në ndërtimin e mendësisë kolektive se në institucionet publike të Kosovës mund të punësohesh vetëm...

Krimin në Polici s’ka kush ta çrrënjosë 10 March 2019 08:00

Mbetet të shihet nëse drejtori aktual e ka seriozisht reformimin apo ndryshimi që ka nisur është vetëm maskim i mëtejmë i krimit brenda Policisë. Për t’i çrrënjosur krimin e...

Sherri i kravatave 27 January 2019 08:00

Beteja mësimdhënës-Qeveri për koeficientin duhet të marrë fund. Viktimat e vetme të kësaj beteje, që nisi sherri i kravatave, janë fëmijët. Rrugëdalja më e shpejtë dhe...

Zemërgjerë me territor 21 October 2018 08:00

Procesi i ardhshëm i shënimit të kufirit do të shtrihet në zonën kufitare me Serbinë. Kuvendi i Kosovës le të bëhet gati të nënshkruajë faljen edhe të disa mijëra...

Neglizhenca që mund të na lërë pa Ujmanin 30 September 2018 08:00

Mbishkrimi në pllakën e ndryshkur prej llamarine ngjitur në një shtyllë elektrike është gjurma e vetme përreth liqenit që dëshmon se njëherë e një kohë këtë zonë e...

Kompromisi i rrezikshëm me ligjin 09 September 2018 08:00

Kryeinspektori konsideron se nuk është mirë të ndëshkohen me gjoba të mëdha kompanitë e papërgjegjshme, që përfitojnë nga fuqia e lirë punëtore të cilën më pas e...

Dashuria nuk vret 19 August 2018 08:00

Dashuria e vërtetë nuk vret, dhe martesa nuk mbahet me zor. Prandaj, burra kthjellohuni! Para se ta godisni gruan silleni pak në mend Pjetër Nrecajn, ku është tash ai dhe si e shkatërroi familjen me vetëdije....

Mëditje e ëmbla mëditje 27 May 2018 08:00

Sikur qeveritarët e ligjvënësit kosovarë ta konsideronin të ëmbël shtëpinë e tyre të quajtur Kosovë, do të ndryshonin Rregulloren e tarifave të mëditjeve për udhëtime...

SISH në kolaps, aventura vazhdon 01 April 2018 08:00

Miliona euro janë shpenzuar për ngritjen e Sistemit Informativ Shëndetësor (SISH), por as pas dhjetë vjetësh ky projekt, që konsiderohet baza e sigurimeve shëndetësore, nuk po arrin të implementohet....

Inspektorati Politik i Kosovës 04 March 2018 08:00

Gazeta asnjëherë nuk ka pasur më shumë presion rreth një teme të javës sesa kjo rreth skandaleve që shpërthyen së fundmi në Inspektoratin Policor të Kosovës (IPK). Zyrtarë e...

Grykësia për ledine 04 January 2018 12:31

Dhe gjersa qeveritarët i gjejnë saora paratë nga buxheti për “zyrtarizimin e mëtejmë me kravata”, janë qindra fëmijë kosovarë që vuajnë urie për bukë. Por shteti...